Herfst Als Paddenstoelen uit de grond springen…  

Wandelen in de Herfst is nog  spannender dan in alle nadere jaargetijden, omdat we paddenstoelen gaan zoeken!

Gewone zwavelkop  Meest voorkomende paddenstoel in Nederland! Giftig!

 Hoe onverwacht is het om opeens die mooie gele rode of zelfs gevlamde “pop ups” te ontdekken onder de bomen? Met een gezellige boswandeling van De Groene Reis, nemen wij je mee langs de verborgen plekjes om niet alleen Vliegenzwammen en Elfenbankjes te zien, maar de verschillende groeiwijzen te ontdekken.  Het is ook boeiend om je af te vragen wat er nou eigenlijk gebeurt in die super fotogenieke Herfst verschijnselen. In het verleden vormden paddenstoelen de inspiratie voor “hekserij verhalen”, die we meenemen op onze Groene Reis wandelingen.

Helmmycena, zeer algemeen en eetbaar             

Kijkend naar de toekomst dan zien we enorme kansen op het gebied van de toepassingen van het mycelium als isolatie-, bouw- en kledingmateriaal.  De enorme soorten rijkdom in zwammen, nodigt uit tot het opstellen van vergelijkingen. In welke paddenstoel herken jij jezelf? 

Heksenschermpje Zeer algemeen GIFTIG!  De geur is radijsachtig.

Wanneer: op afspraak. De wandeling duurt ongeveer 2 uur

WAAR   in overleg bijv.  De Horsten, Amsterdamse Waterleiding Duinen

WAT:  gemakkelijke groepswandeling

Prijs: €139,- per groep t/m 9 personen

Wie: vanaf 12 jaar                                                                                        

off-the-beaten-track       

Met een gids van De Groene Reis kan je er onbezorgd op uittrekken.  Wandelen met een groep of team geeft ontspanning, teambuilding en  plezier.

                

 

 

 

                                               

3 reacties op “

  1. We hebben een erg gezellige en leerzame wandeling gehad met Hetty in de duinen van Kijfhoek bij Wassenaar. Alles kwam langs: konijnen, herten, en runderen maar ook de leuke verhalen over de historie van dit landschap. Veel succes met je start up Hetty!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *