Groen doen

cropped-logo-degroenereis-1.pngDe Groene Reis tips voor een groener leven:
– Gratis:   Haal een Nee – Nee sticker voor op de brieven bus………Nooit meer al die overbodige reclame folders in de bus! Minder drukwerk & minder oud papier   of Nee- Ja stickers, als het lokale krantje wel de moeite waard is, bij elk gemeentehuis in Nederland gratis af te halen!
–   Neem je eigen beker mee naar de koffie automaat! Nooit meer plastic bekertjes nodig , is ook nog goedkoper voor de baas. ( max. 5€)

– Fietsen naar je werk:   Bijna alle bedrijven hebben een fietsenplan, het is even regelen, maar dan kom je fit op je werk en vrolijk thuis!

Groen Doen kan heel effectief zijn door een natuurbeschermer te steunen.

Het Zuid-Hollands Landschap is een ANBI gecertificeerde organisatie die heel dicht bij huis geweldig werkt aan groen door natuurgebieden aan te kopen. De organisatie heeft hele duidelijke acties en doelen. Zo blijkt dat Zuid-Holland naar verhouding weinig natuur heeft en werkt het Zuid-Hollands Landschap eraan om dit van 6 tot 10% te laten toenemen met uw hulp. De invulling is heel leuk gedaan, je kan op de kaart je eigen vierkante meters groen kleuren! Voor 9m2 betaal je 54€ per jaar. Doe je het samen met al je collega’s of je bedrijf dan komt die 150.000€ er binnenkort hopelijk.

Meer info: www.zuidhollandslandschap.nl   logo-zuid-holland

Groen Doen kan ook leuk zijn!

Compenseer je CO2-uitstoot en plant je eigen bos!

Wil jij bewust omgaan met de CO2-uitstoot die je produceert, maar moet je nu eenmaal met de (bedrijfs-) auto op pad? Kies dan voor compensatie met bijvoorbeeld Trees for all. Zij planten bomen in m.n. tropische gebieden, maar ook in Nederland om het versterkte broeikaseffect te verminderen. Vele soorten partnerschap zijn voor bedrijven mogelijk; zo kan je als je een diesel middenklasse (1050 – 1450 kg) voor iets meer dan 100€ al die 50.000 km die je per jaar op de teller hebt compenseren. Wordt er in voor de zaak gevlogen? Dan is de compensatie bv 8€ voor Madrid en 22€ voor New York. Bovendien heeft Trees fo rall ook langlopende projecten in Nederland waar je met het bedrijf een eigen bos kan aanleggen inclusief bedrijfsuitje!

Meer info: