Impact

Purpose is key

Met het aanbieden van Groene Uitjes willen we met De Groene Reis teams meenemen naar buiten om de gebaande paden te verlaten en elkaar op een natuurlijke manier te ontmoeten. Als je bedenkt hoeveel uren wij door brengen op ons werk, met collega’s, met al onze energie, is het af en toe goed om stil te staan bij de doelen die we onszelf stellen. Sommige vragen komen in de natuur heel anders naar voren, dan achter een beeldscherm.  Waar zijn we mee bezig als we zo druk druk druk tekeer gaan? Duurzaamheid gaat in eerste instantie een vraag van  purpose: ons levensdoel! Het is toch onze allerbelangrijkste taak om een goede voorouders zijn?  Mooie kreten als er is geen “Planet B” vatten dat heel kort en bondig samen. Maar er is meer! Het gaat natuurlijk om people, planet en profit.

Planet

Tijdens mijn studie Environmental Science heb ik de natuur van heel dichtbij leren kennen en begrijpen in Nederland. Het wandelen door de Nederlandse natuur heeft een heel nieuw perspectief geopend voor mij: De Groen Reis! Elke dag zie ik de meest prachtige details in de natuur heel dichtbij, in de stad, langs de weg en rond het huis. Reizen is niet meer op verre landen gericht, maar een geweldige ervaring dicht bij huis geworden. En de voordelen zijn enorm, weinig kosten en moeite maar boven al het delen van je ervaring met de mensen om je heen! Daarom wil ik jullie allemaal meenemen op De Groene Reis!

De Nederlandse natuur beschermen wij niet alleen door bewustwording aan onze gasten mee te geven, maar ook door de onderstaande organisaties te steunen.

Zuid HollandslandschapIVNKNNV
NatuurmonumentenAmsterdamse WaterleidingduinenClimate Neutral Group
Het Land van OnsDuneaWNF

Voor de hapjes en de drankjes gebruiken wij lokale producten van Rechtstreex Damsight

People

Mens en natuur verbinden is onze missie. De docent in mij bloeit op als ik informatie kan delen. Een wandel experience met De Groene Reis heeft dan ook een speels en interactief karakter. Cultuurverschillen en overeenkomsten maken mij nieuwsgierig en verrijken de gesprekken over onze rol in de samenleving en de natuur. Streven naar een goed voorouderschap heeft ons bewust gemaakt van de enorme hoeveelheid mogelijkheden om de samenleving inclusief te maken. People betekent voor De Groene Reis ook dat wij een werkplek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hebben en speciale natuurbelevingen aanbieden voor mensen met een beperking.

Profit

Bij het bepalen van de True Price van onze producten is CO2 compensatie inbegrepen en worden alle producten circulair gebruikt. Schoonmaakmiddelen worden bij Green Soap betrokken en met de Avalex prik stokken kan 5€ korting per boeking  worden behaald. Het doel van De Groene Reis is om de natuur te laten profiteren. Door het bewustwordingsproces aan daadwerkelijke acties van gasten te koppelen, moet de impact positief zijn.  

Hoe denk je dat wij zo GROEN geworden zijn? Door leuke dingen te doen zoals:

  • Vegetarisch eten is zooooo lekker! (goed voor de portemonnee & gezondheid!)
  • Sloten schoonmaken in het bos met de Basisschool: helemaal losgaan!
  • IVN Natuurgids Delft
  • Zeeschildpadden beschermen ( Griekenland): elke nacht om 6 uur on the Beach!
  • Clean up actie:
  • Klimaat protestmars Amsterdam
  • Vrijwilliger servieler Senioren diner
  • Vrijwilligers werk SBB /Dunea

Heb jij ideetjes om duurzaam te leven. Wil je ze dan delen met ons op Insta @de_groene_reis?

×

Powered by WhatsApp Chat

× Hoe kan ik je helpen?