Groene Teamuitjes

Groene teamuitjes in de herfst

Circle of life in de Herfst

Dit Groene Teamuitje start in onze Groene Reistent met een kopje verse Duinthee. Je team krijgt de kans om even bij te praten. Bovendien brengt de bijzondere smaak je in de mood om de natuur te gaan ontdekken. Met deze herfstwandeling staat het thema levensloop centraal. Tijdens een rustige wandeling door de natuur gaan we de circle of life onderzoeken. Bloemen, zaden en bessen bekijken we in detail om vervolgens op de paddenstoelen te focussen. De verschillende biotopen waar we langs komen geven een kader om de plantengemeenschappen in te plaatsen. Als we weten dat sommige paddenstoelen op dood hout leven en andere in symbiose met bomen, geeft dat richting aan het zoeken. De paddenstoelenjacht is een teamuitje waarin taken moeten worden verdeeld, overleg in bijzondere omstandigheden nodig is en on the spot keuzes worden gemaakt! Hoeveel paddenstoelen kan jouw team vinden? In de Groene Reistent koppelen we de resultaten aan ons eigen leven. En stellen we de vraag: “hoe in onze cirkel van het leven?” We sluiten af met het “waarden spel” om de teamband te versterken door iets eigens te delen.

Groene teamuitjes in de winter

Overleven in de Winter

We starten met een kopje Duinthee in onze Groene Reistent. Met een pittige wandeling loopt je team zich warm! Deze sportieve uitdaging levert prachtige vergezichten, hoe ver reikt jullie blik? Verrassing: we nemen verrekijkers mee! Onderweg wordt informatie gegeven over de duinen, ons water , de kwaliteit vandaag en in de toekomst. We gaan de natuur in voor een gezamenlijke observatie! Het credo is: om de natuur te beschermen moet je weten wat er is! Als de gebaande paden worden verlaten kunnen we de natuur echt binnen laten. We kijken hoe de natuur de winter overleeft en maken een vergelijking met jullie team. Waar staan jullie in de Fight or Run? Tijdens de wandeling verzamelen we materialen voor een kunstwerkje. Het team werkt samen, ontwerpt en voert ideeën uit. Lukt het jouw team om binnen de tijd een mooi ontwerp uit te werken? We stuiten af met het “waarden spel” om de teamband te versterken met het delen van iets heel persoonlijks.

groene teamuitjes in de lente

Bloei in de Lente

In de lente gaan we op zoek naar bloemen! We beginnen met een verfrissende Lentethee in onze Groene Reistent om even in de stemming te komen. Al wandelend bekijken we de miraculeuze manieren van voorplanting in natuur. De enorme hoeveelheid soorten is onder te verdelen in een aantal soorten bevruchting. Is er een overeenkomst in de natuur tussen de team bevruchtingsstrategieën en de balans tussen resultaten en inspanning? Herken je de laissez faire van windbestuiving of is jouw team meer gebaad bij samenwerking? De Bloemenjacht is een teamuitje waarin taken moeten worden verdeeld, overleg in bijzondere omstandigheden nodig is en on the spot keuzes worden gemaakt! Hoeveel bloemen kan jouw team vinden? In de nabespreking wordt niet alleen naar het resultaat gekeken, maar vooral naar de weg er naar toe. Met het “waarden spel” versterken we de teamband door iets heel erg eigens te delen.

groene teamuitjes in de zomer

Groei in de Zomer

In de zomer beginnen het Groene Teamuitje met een lekker fris lokaal geproduceerd drankje in de Groene Reistent. Daarna nemen we de tijd om te genieten van de rijkdom aan soorten om ons heen! In de zomer kijken we vooral naar bomen en het belang daarvan voor de mens, de natuur en de planeet. Op welke manier groeit jullie team? Groeien de bomen tot de hemel of proberen jullie te werken in een circulair patroon? De wandeling wordt afgesloten met een biodiversiteitsspel in de natuur. Hoe leuk is het om een keer op een heel andere manier als team samen te werken en dan nog proberen te winnen ook! In de nabespreking wordt niet alleen naar het resultaat gekeken, maar vooral naar de weg er naar toe. Tot slot doen we het “waarden spel” om de teamband te versterken met persoonlijke inzichten en ervaringen te delen.

×

Powered by WhatsApp Chat

× Hoe kan ik je helpen?