Over

Hetty's Groene Reis

Hetty’s Groene Reis

Tijdens mijn studie Environmental Science maakte we elke week een wandeling door een natuurgebied om te zien welke impact de mens op de natuur heeft. Er werd ons geleerd wat bedrijven kunnen verduurzamen.

Ik ben ook gaan wandelen met groepen hbo-toerisme studenten toen ik docent duurzaam toerisme was. De wandelingen werden gekoppeld aan onderzoeksopdrachten over recreatiedruk in Nederlandse natuurgebieden zoals Nationaal Park Zuidkennemerland en de Oostvaardersplassen. Om zoveel mogelijk “best- practices” te verzamelen “moesten” we ook naar de Biesbosch, de Amsterdamse Waterleiding Duinen en het Amsterdamse Bos. Er bleek in het buitenland ook behoefte aan het reguleren van bezoekersstromen bijvoorbeeld op IJsland en Georgië waar de natuur veel kwetsbaarder is dan in Nederland omdat de vegetatie zich daar langzamer kan herstellen.  Veel mensen genieten van de natuur, maar weten niet welke impact dat heeft. De studenten, die mee gingen maakten van elke wandeling een feestje, door games en quizjes toe te voegen.

Mijn idee was geboren:

Bedrijven meer van de natuur laten genieten, een teambuilding toevoegen met games en daarmee de bewustwording vergroten.

In de Coronatijd maakte ik de switch van onderwijs naar Groen Ondernemerschap.  Ik werk zo duurzaam mogelijk en kan mijn ervaring uit het toerisme te combineren met de Natuurgidsen van het IVN. Het ondernemerschap is voor mij niet  nieuw; het past in de trend “back to the nineties “, ik  had toen een winkel met Afrikaanse mode in Amsterdam. Zonder grote investeringen, bouw ik beetje bij beetje aan mijn bedrijf. Soms voel ik me sterk verwant met de millenials waarvan gezegd wordt:

“Voor ze hun jas op hangen hebben ze al 10 ideeën om alles te verbeteren, daarnaast zijn ze een brand en (klimaat) activist”

Daarom schrijf ik over de sustainable development goals,(SDG’s) die dienen als guide line om positieve doelen na te streven. Ik word er blij van de SDG’s te koppelen aan mijn creativiteit. Ik onderzoek en leer daar heel veel van. Dat kan ik dan weer inzetten om mijn gasten te laten genieten en ze een GROENE herinnering mee te geven, want daar doe ik het allemaal voor.