Skip to main content
Duurzaamheid

Waarom is armoedebestrijding een geweldige kans?

By mei 5, 2022mei 19th, 2022One Comment

Waarom is armoedebestrijding een geweldige kans?

Mijn Indische Oma leerde mij een dubbeltje te geven aan Simavi bij elk telefoongesprek. Wij belden onder aan de trap met zo’n echte ouderwetse telefoon met draaischijf! Mijn Oma’s motto was: als jij het goed hebt, zorg dan dat de ander het ook goed heeft. Door de fun van dat dubbeltje geven, wilden wij steeds vaker bellen. Natuurlijk is de tijd van doneren allang voorbij! Denk vandaag de dag aan commitment!

Waarom commitment aan de armoedebestrijding goed is voor jou:

– Als Nederlander: Het onderzoeksrapport van Deloitte in samenwerking met het Nibud, de Universiteit van Leiden en ING. laat zien dar 25% van de Nederlandse huishoudens in een financieel kwetsbare positie verkeerd en 24% zelfs in een ongezonde financiële situatie terecht is gekomen. Verbaasd je dat? Na de toeslagen affaire niet meer natuurlijk. Maar Nederland heeft wel de UN SDG Action Campaign ondertekend en zich daarmee tot doel gesteld in de armoede te halveren voor 2030 en volledig uit te bannen in 2050. We zijn daar nog lang niet!. Tijd om over te gaan tot …. Actie, Actie, Actie…. Maar zien we daar nog niets van terug in ons regeerakkoord. Financieel consultant Rebel schreef een goed doorgerekend alternatief regeerakkoord gebaseerd op de Sustainable Development Goals. Dit is beslist geen utopie of toekomst muziek, want Finland heeft al zo’n regeerakkoord!

– Als bedrijf:

Wie hebben jullie in dienst? Zijn dat veel jongeren en zzp’ers? In die groepen zijn ernstige belemmeringen naar een financieel gezonde situatie. Als werkgever is de financiële gezondheid van jouw werknemers een onderdeel van goed werkgeverschap. Wist je dat één op de vijf huishoudens te maken met betalingsachterstanden? Dat betekent dat er ook mensen in jouw organisatie hiermee te maken hebben. Als werkgever kan je daarin veel betekenen voor jouw werknemers. Meedenken en informatie delen, kan al heel veel stress verminderen. Financiële gezondheid is minstens zo belangrijk als fysieke gezondheid. Deloitte plaatst een ecosysteem rondom

financiële gezondheid. In dat ecosysteem zit ook jouw bedrijf en daarmee de kans om een positieve bijdrage te leveren. Er zijn bijvoorbeeld in Rotterdam initiatieven waar je als bedrijf vrijwilligerswerk kan doen om mensen te helpen zichzelf te versterken in contact met anderen en te groeien naar een ondernemerschap. In Tilburg is een Quiet 500, de zogenaamde armoedeglossy……. Kijk jij wel eens naar armoedebestrijding bij jou in de buurt? En dan de vraag hoe krijg je je collega’s mee? Jij kan met je collega’s een geweldige vibe creëren! Samen iets doen voor een goed doel geeft niet alleen voldoening, het geeft die broodnodige verbinding!

SDG 1

En dan de vraag hoe krijg je je collega’s mee? Jij kan met je collega’s een geweldige vibe creëren! Samen iets doen voor een goed doel geeft niet alleen voldoening, het geeft die broodnodige verbinding! Wat doet de groene reis voor jou? Tijdens een Teamuitje nemen we je mee naar buiten en doen de SDG game. Laat je inspireren en zet samen de volgende stap op het duurzaamheidspad. #sustainabledevelopment #teamuitje #Armoede in Nederland | Stichting Armoedefonds #SDG-nederland

One Comment

Leave a Reply