Skip to main content
Duurzaamheid

Duurzame steden en gemeenschappen

By mei 19, 2022No Comments

Stem jij met je hoofd of met je hart?

Check met de GDindex snel hoe duurzaam jouw gemeente is, voordat je gaat stemmen.

Als je in het stemhokje je hart laat spreken, gaat dat potloodtje waarschijnlijk iets heel anders aankruisen dan dat de keiharde cijfers aanraden. Gemeenteraadsverkiezingen zijn een goed moment om te kijken of er naar jouw wensen geluisterd is de afgelopen 4 jaar. Je hoeft daarvoor niet alle websites af om te zien wie wat gedaan heeft, één blik op de Gemeentelijke Duurzaamheidsindex en je weet de score op het gebied van economie, maatschappij en milieu, berekend op 24 indicatoren. Omdat ik de focus op de custum made Groene Teamsuitjes heb, check ik ook altijd waar in de buurt van de klant het dichtst bijzijnde natuurgebied is. Wil je pro-actief zijn en invloed uitoefenen op de natuur in de buurt? Lees dan snel verder!

Alert

Nu we zo lang thuis gewerkt hebben, heb ik met alle ommetjes de buurt veel beter leren kennen. Bomenkappen kan grote impact hebben op jouw in de buurt, maar meestal zie ik dat pas als de boom al om is. In de OmgevingsAlert app stel je in over welk onderwerp je in jouw straat op de hoogte wil blijven. Het ALERT komt bij je binnen zodra een vergunningsaanvraag wordt gedaan. Je ziet daar ook welke acties de afgelopen tijd zijn uitgevoerd. Tussen de grote hoeveelheid dakkapellen door, komt ook info over waterbeheer en bomenkap haarvoren. Vergroening en water zijn dan ook niet los te koppelen van onze woonplaats en de klimaatplannen. 3, 30, 300

Geen zin in meldingen en apps? Dan kan je zelf de test doen: Heb je

· 3 bomen in het zicht van je woning,

· 30 procent bladerdek voor jouw wijk

· 300 m afstand tot een park of natuurgebied

Dan zit je op de Europese norm. De meeste gemeenten doen erg veel aan duurzame initiatieven en verbeteringen van het de leefomgeving zijn er ook. Maar de gemiddelde scoren NATUUR blijft onder de Europese norm van 3, 30 ,300.

Nu ben ik benieuwd naar de stembus gang vandaag!

Loop jij naar de stembus en zie je 3 bomen vanaf de voordeur?

Is er ook op die zonnige dag nog schaduw te vinden in de straat?

En ruik je voel je proef je het natuurgebied al voordat je bij het stemlokaal bent?

Leave a Reply