Skip to main content
Duurzaamheid

Tips voor Vega koken…

By mei 19, 2022No Comments

Natuurlijk is duurzaam eten ook heel anders koken! En dat is nog maar één van de uitdagingen waar je tegen aan loopt als je de transitie wil maken naar circulaire.

Verantwoord consumeren betekent hard werken, afzien en tegenslagen kunnen incasseren en je budget zien smelten als sneeuw voor de zon…..

Veel tijd, geld en kennis is nodig om naar een klimaat neutraal, duurzaam en verantwoord lokaal leven te komen. Ik geef het graag toe:

No one said life would be easy!

Tijdens de lockdown was ik met een gezellige groep wandelaars neergestreken bij een “to go” lunchroom. Het gesprek ging over wel of geen vlees eten. Iedereen deed een duid in het zakje: veel werk, kids lusten de vleesvervangers niet, duur, onhandig. Je kent al de mitsen en maren wel. Het gesprek begon naar aanleiding van een broodje makreel, dat er heerlijk uit zag, maar wel zo overladen was dat er bij elke hap vis op de grond terecht kwam.

Tot iemand zei: “Wat hoor ik toch?” Het bleek een buizerd. Hoog boven ons cirkelde een buizerd en met onze verrekijkers vingen we hem in onze blik. Ademloos bleven we turen en de buizerd dook naar beneden. Alle wauws en moois namen de conversatie over. Er kwam een heel andere wending in het gesprek. De één na de ander vertelde over wandelingen in Limburg, langs het Pietenpad, op Terschelling en door de duinen. Grutto’s, Kievieten en Lepelaars die gezien waren.

 

De broodjes waren op en al wandelend werden recepten gedeeld. Lekkere tips uit Indo rock en goede ervaringen met Rechtreex. En by the way wist je dat Albert Heijn en Jumbo ook van die food coachings apps hebben?

Opvallende voordelen van vegetarisch eten zijn opeens het gesprek gaan overheersten! Ook goed voor de lijn is om geen vlees te eten? En je wordt er veel minder moe na de maaltijd! Ook gaat sporten beter op een Vega maaltijd!

Helemaal tevreden kwamen we weer bij de fiets en onze conclusie was helder:

een beetje natuur verandert het perspectief!

Welke hulp heb jij bij verantwoord consumeren?

Leave a Reply